[2016/3/21]ワークショップ開催

「Yamaguchi Workshop on Computational Network Biology」

理学部附属生命パスウェイ解析センターの主催で、細胞モデリングの形式的手法の研究を中心としたワークショップを行います。生命現象をネットワークとして捉え、その制御やモデリングを情報科学や数学的な切り口から理解しようとするものです。

本ワークショップでは、海外より2名の研究者を招き、また他大学からの研究者、学生報告も含めて、8件の講演を行います。生物系・情報系の研究者だけでなく、多くの方の参加をお待ちしています。

事前申込:不要
参加費:  無料

【招待講演】

13:05 - 13:40 Dr. Monika Heiner (GERMANY)

「Analysis and repair of whole genome bacterial metabolic models for synthetic biology」

13:40 - 15:15 Ms. Pauline Traynard (FRANCE)

「Logical model of the mammalian cell cycle analyzed with model-checking」

In this workshop (sponsored by Biopathway Analysis Center, Faculty of Science), our guest speakers will introduce their methods to efficiently design computational models of complex biological circuits. We'll have two invited talks, four session talks and two student talks in the workshop.
We are looking forward to your visit even if you are not a biologist or an informatician.

The day & time: March 21, 2016
Place: Lecture room No.11 in faculty of science
Registration: Not Required
Admission: Free