[2017/4/24]第1回理学部講演会

Giving a Scientific Presentation - An Introduction to Modern Digital Visualization Techniques(Johannes Schoenke:OIST)

2017年04月24日
14時30分 から 16時00分 まで

理学部13番講義室

カレンダーに追加

タイトル:

講演者:Johannes Schoenke

Okinawa Institute of Science and Technology (OIST)

アブストラクト:

A scientific presentation is given using only web technologies (like HTML, JavaScript, CSS, etc.) and the advantages regarding animated or interactive 2D/3D visualizations are illustrated with several examples from classical mechanics and magnetism. Because web technologies are so important for our modern information era, they are open and free standards, which are well documented and developed. Therefore, web technologies can be (re)used for many different purposes in science, including presentations, websites, publications, everyday visual data analysis, notes, etc. The talk might be interesting for people who like to prepare documents or presentations programmatically (for example with Latex typesetting) or who want to update their websites. Further, some people may be interested in what is possible regarding presentations beyond the limits of proprietary products like Powerpoint or Keynote.